Vuur

Behandelingen

Hoe ga ik te werk?

  • Na uitgebreide anamnese in het eerste consult, met daarbij het voelen en beoordelen van de pols en bekijken van de tong, stel ik een diagnose en maak een behandelplan op.
  • Dan zet ik naaldjes en in armen, benen, maar soms ook op de buik, rug of hoofd.
  • Deze laat ik gemiddeld 30 minuten zitten. Het kan ook zijn dat ik dit met een andere behandelmethode combineer, bijvoorbeeld cupping of moxa .
  • Soms is het effect gelijk te voelen, soms is het later voelbaar.
  • In de eerste behandeling maak ik samen met u een plan over de behandelfrequentie en behandelmethodes.

Andere behandelmethodes

Ik gebruik voornamelijk acupunctuur volgens de Dr. Tan Balans Methode en daarnaast andere behandelmethodes zoals moxa, cupping, guasha en oor-acupunctuur (oftewel auriculo therapie).

Moxa therapie

Moxa of bijvoetkruid (artemisia vulgaris): Dit is een kruid dat wordt gedroogd en tot een moxa rol gevormd. Door de hoge verbrandingstemperatuur kan de warmte diep naar binnen gaan. Dit geeft een aangenaam gevoel en dient onder andere om acupunctuur punten te verwarmen. Het doel is om qi(energie) te bewegen en te activeren.
Deze therapie is een aanvulling op acupunctuur behandeling en is zeer effectief en wordt als aangenaam ervaren.

Oor-acupunctuur

Bij oor acupunctuur wordt de oorschelp gebruikt. Op het oor zijn alle delen van het lichaam te vinden. Deze kunnen worden gebruikt om zowel lichamelijke als psychische klachten te behandelen. De punten in het oor reflecteren een plek in het lichaam. Door prikken van die punten kan het lichaam aangezet worden tot zelf genezende werking. Hierdoor kan men afname van klachten bewerkstelligen.
Oor acupunctuur kan in principe bij dezelfde klachten ingezet worden als acupunctuur.

Guasha

Gua betekent “schrapen”, sha betekent “gestagneerde energie”. Met guasha, wordt met een jade steen over de huid geschraapt. Met deze gepolijste steen wordt stevig over de geoliede huid bewogen. Dit geeft een betere doorbloeding. De huid zal hierdoor rood worden, dit verdwijnt vanzelf. Deze behandeling heft de energie stagnatie onder de huid op met als doel de klachten te verminderen.
Na de behandeling voelt men vaak direct het effect en dus verlichting…

Cupping

Cupping is plaatsen van glazen of kunststof bol op de huid, die vacuüm wordt gezogen. De cups verschillen van grootte. Tijdens de behandeling kan je de cup op één plaats laten staan Ook kan ik massage olie aanbrengen en de cup over de huid bewegen. Door het vacuüm trekken van de cups worden afval stoffen uit het lichaam getrokken en de doorbloeding en energie stroming onder de huid gestimuleerd. Dit resulteert in vermindering van pijn en algehele ontspanning en verbetering van gezondheid.