Aarde

Over mij

Na dertig jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt in diverse specialismen, vooral in de acute hulpverlening op de ambulance en op de IC, werd het voor mij tijd om het roer om te gooien.

Onveranderd is mijn bewogenheid bij het welzijn van mensen, maar nu op een manier die meer recht doet aan het hele verhaal. En waar meer tijd is voor contact en verdieping.

Waarom het acupunctuur is geworden?

Ik ben zelf ooit met een klacht naar een acupuncturist gegaan. Tot mijn verbazing was ik daarna van mijn klacht af. Dit heeft mij zo geboeid dat ik me erin ben gaan verdiepen.

Mijn nieuwsgierigheid werd eigenlijk alleen maar groter en in 2013 ben ik begonnen aan de acupunctuuropleiding bij de TCMA in Utrecht. Daar ontdekte ik pas echt de mogelijkheden van acupunctuur.

Ook na het behalen van mijn diploma ben ik nog steeds bezig mijn kennis middels bij- en nascholingen te voeden.

Recent heb ik mij via de scholing van Kris Oosting bij Qing Bai verdiept in de Dr. Tan Balans Methode, Local Balance en Meridiaan Conversie.

Ook intervisie is waardevol om scherp en up-to-date te blijven.

Visie

Bestond mijn werk vroeger vooral uit het acuut oplossen van een medisch -soms levensbedreigend- probleem, door acupunctuur ben ik erachter gekomen dat een mens door meerdere factoren uit het lood geslagen kan zijn.

Naast het behandelen van symptomen kijk ik nu dus ook naar de oorzaak en probeer die samen met de patiƫnt in kaart te krijgen. Zo kan een positief behandelresultaat ook een langdurig resultaat blijven.

Ik ben nog altijd verwonderd over wat er allemaal behandeld en veranderd kan worden met acupunctuur, en met ongelooflijk mooie resultaten.